Miejsce: Wyspy Kanaryjskie, Gibraltar, Hiszpania, Włochy, Grecja, …
Jacht: Tango 33
Termin: cały rok
Akwen: Morze Śródziemne i Ocean Atlantycki
Zapraszamy Państwa na rejsy prywatnym jachtem Tango 33 w basenie Morza Śródziemnego oraz na wyspach Kanaryjskich. W zależności od miejsca pobytu jachtu w danym momencie oferujemy: Wyspy Kanaryjskie (od listopada do marca); Gibraltar; Hiszpania wraz z Balearami; Francja oraz Korsyka; Włochy wraz Syscylją, Elbą i Sardynią; Grecja z wyspami Jońskimi, Kretą oraz Cykladami.
Jako, że jest to jacht prywatny nie obowiązują nas żadne terminy typu od soboty do soboty, może to być każdy dzień tygodnia, tak aby najlepiej i najtaniej dopasować samoloty.
Możemy zorganizować trasę w jednym kierunku (One Way) z wymianą załogi i powrót. Dowolna opcja i konfiguracja.
W roku 2020 jacht będzie cumował w marinie Puerto Deportivo de Roda de Barà w Hiszpani. Stąd proponujemy płynąć (w zależnośći od upodobania załogi):
- wzdłuż wybrzeża na południe czyli kierunek Valencia, Alicante itd.
- wzdłuż wybrzeża na północ czyli całe wybrzeże Costa Brava do Roses i dalej już po wodach francuskich aż do Montpellier.
- Lazurowe Wybrzeże czyli porty Saint-Tropez, Fréjus, Cannes, Nicea, Monte Carlo i dalej do Włoch do San Remo
- Baleary
- Dłuższe trasy – Korsyka, Sardynia, Malta, Sycylia
Informacje
Cena tygodniowego rejsu (z możliwością przedłużenia do 9-10 dni) wynosi 2000 PLN i zawiera:
- miejsce na jachcie w kabinie dwuosobowej bądź w mesie
- usługi skippera
- realizację programu rejsu
- podstawowe szkolenie żeglarskie (dla zainteresowanych)
- koszulkę rejsową
- w pełni wyposażony kambuz
- ubezpieczenie KL+A (bez chorób przewlekłych)
- transport na trasie Girona – Roda de Barà – Girona (w przypadku gdy jacht cumuje w marinie Puerto Deportivo de Roda de Barà w Hiszpani)
- Silnik do pontonu
- Pościel, Gaz
Cena nie zawiera (Składka do kasy jachtowej w wysokości ok 100-150 EUR):
- wyżywienia
- opłat portowych i administracyjnych
- paliwa
- biletów wstępu do muzeów, degustacji lokalnych potraw i napojów w restauracjach, wydatków własnych
- transportu lotniczego i pobytu w hotelach
Jacht jest prywatny więc od załogi nie jest pobierana kaucja. Wszystkie powstałe szkody są pokrywane przez załogę bądź osobę odpowiedzialną za wyrządzenie szkody.
Dzień pierwszy:
Przyjazd do miejsca zbiórki. Zaokrętowanie na jachcie, zapoznanie się z nim, zaprowiantowanie, przygotowanie do wyjścia w morze. Wieczorem odpoczynek.
Dzień drugi do ostatniego:
Realizacja programu rejsu według ustaleń z uczestnikami.
Ostatni dzień rejsu:
Sprzątanie jachtu, wyokrętowanie.
Szczegółowy program rejsu ustalany jest indywidualnie z załogą.
W zależności od miejsca cumowania jachtu, transport najczęściej odbywa sie drogą lotniczą. W przypadku rejsów we Włoszech, Chorwacji, możliwość zorganizowania transportu drogą lądową – busem bądź autokarem.
Pomagamy w organizacji transportu i zakupie biletów lotniczych!!!
- Skipper nie bierze udziału w składce jachtowej.
- Trasa rejsu ma charakter ramowy i może ulec zmianie w zależności od warunków atmosferycznych, decyzji władz państwowych lub innych nieprzewidzianych wcześniej wypadków. Szczególnie w przypadku, gdy siła wiatru przekracza 6 stopni w skali Beauforta, Kapitan Jachtu ma prawo do podjęcia decyzji o pozostaniu w porcie. Ostateczną decyzję co do przebiegu trasy rejsu podejmuje Kapitan Jachtu po uprzednim ustaleniu umiejętności i sprawności Uczestników.
- W rejsach, w których występuje transport samolotem lub promem, cena za rejs nie uwzględnia kosztów transportu Uczestnika z i na lotniska oraz terminale promowe, do i z miejsc, w których znajduje się jacht.
- Doświadczenie żeglarskie nie jest wymagane. Każdy z uczestników otrzyma honorowaną przez POLSKI ZWIĄZEK ŻEGLARSKI opinię z rejsu która jest niezbędna do podwyższania stopni żeglarskich jeśli oczywiście osoba jest tym zainteresowana.
- Uczestnicy rejsu nie są pasażerami, biorą czynny udział we wszystkich pracach związanych z prowadzeniem jachtu: pełnią wachty, sterują, obsługują żagle, gotują i sprzątają na jachcie.
- W przypadku rejsów luksusowych, w których płynie obsługa jachtu (skipper, cook, przewodnik itp.) goście nie biorą udziału w powyższych pracach